Te Koor gaat Corona - Update 2

11 september 2020

Update Nieuw Seizoen

Het is veel te lang geleden dat we elkaar gezien én gehoord hebben, maar... Er is zeer goed nieuws!
Maandag 14 september, 20u. gaat onze eerstvolgende repetitie door!!

Zingen in tijden van corona: daar komt bij nader inzien heel veel bij kijken. En als we iets doen, willen we het goed doen, en vooral veilig doen. Zodat iedereen die wil komen, kan komen meezingen. Ook de mensen die voor zichzelf of voor iemand in hun nabije omgeving extra voorzichtig willen/moeten zijn.

Daarnaast dragen we als vereniging een grote verantwoordelijkheid.
Als er iemand besmet raakt, willen we met een zuiver geweten kunnen zeggen dat we er alles aan gedaan hebben om besmetting te vermijden. 0% risico bestaat natuurlijk niet.

We hebben een gedragscode gemaakt die iedereen dient te ondertekenen bij aankomst op zijn eerstvolgende repetitie.
Daarnaast hebben we ook een draaiboek gemaakt waarin het verloop van zo'n 'corona-repetitie' van A tot Z uitgeschreven staat. Deze is grotendeels gebaseerd op het draaiboek van Koor en Stem.

Op deze manier hopen we zo lang mogelijk samen te kunnen zingen. Ik weet het: met mondmasker zingen en 1,5 meter uit elkaar zitten is niet de meest aangename koorbeleving, maar hopelijk geldt voor jullie ook: liever iets dan helemaal niets.

De repetities zullen in het begin slechts een uur duren, omdat een mondmasker het ademen bemoeilijkt. Je krijgt minder zuurstof binnen en de oude lucht wordt deels terug geïnhaleerd. Later kunnen de repetities langer worden als proefondervindelijk blijkt dat het voor iedereen haalbaar is en als er misschien wat gewenning optreedt.

Tot ziens!